Advocatenkantoor Dirk De Keuster

Actualiteit

Avondklok opgelegd door de Antwerpse Gouverneur is niet strijdig met de individuele vrijheden. Opvolging blijft wel noodzakelijk.

In de Politieverordening van 29 juli 2020 betreffende aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus COVID-19 (hierna “Politieverordening”) heeft de Antwerpse Gouverneur onder meer een avondklok ingesteld tussen 23.30 en 06.00. Enkel essentiële verplaatsingen blijven in die tijdspanne nog toegelaten. Daarnaast besliste de Gouverneur ook nog tot enkele andere restricties die verder gaan dan de federale maatregelen waaronder een algemene mondmaskerverplichting op publiek toegankelijke plaatsen, verplichting tot telewerk, beperking op de horeca, … Hier en daar gaan er stemmen op die stellen dat deze maatregelen strijdig zouden zijn met onze grondrechten. We gaan dieper in op deze discussie en stellen vast dat deze maatregelen in de huidige coronacontext de toets aan deze grondrechten kunnen doorstaan.

Lees verder

Nieuwe Wielerpiste in Heusden-Zolder voorgesteld

Op het circuit van Zolder werd op 4 juli 2020 de nieuwe Vlaamse wielerpiste voorgesteld. Naast een UCI-gehomoleerde wielerpiste van 250 meter omvat het gebouw onder meer ook 4 sportunits, een gymhal en een medisch centrum. De investering bedraagt 21 miljoen euro (excl. BTW).  Het kantoor mocht de overheidsopdracht juridisch begeleiden.

Lees verder
RSS
1345678910Laatste

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in om je te abonneren op onze nieuwsbrief.
U kunt op elk moment van gedachten veranderen door te klikken op de afmeldlink in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt. Wij zullen uw informatie met respect behandelen. U stemt ermee in dat [EasyDNNmailChimp: PortalName] uw informatie mag verwerken in overeenstemming met de voorwaarden.
We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken om dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte informatie wordt overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met hun Privacybeleid en Voorwaarden .
Uitschrijven