Advocatenkantoor Dirk De Keuster

Actualiteit

Raad van State schorst verplaatsingsbevel nutsvoorzieningen

De Raad van State schorst met zijn arrest nr. 235.747  van 13 mei 2022 de tenuitvoerlegging van de bevelen die De Werkvennootschap op 13 december 2021 aan de nv Proximus en de Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Watervoorziening (TMVW of Farys) heeft gegeven om hun nutsleidingen te verplaatsen, in het kader van de werken tot ombouw van de R4 West en Oost tot primaire wegen, tegen 1 januari 2023. De Raad van State is van oordeel dat de opgelegde verplaatsingstermijn op het eerste gezicht niet met de nodige zorgvuldigheid is bepaald, en niet redelijk is.

Lees verder

Nieuw ‘stikstofarrest’ Raad van State

In een arrest van 3 december 2021 vernietigt de Raad van State het Besluit van de Vlaamse Minister van Omgeving, Natuur en Landbouw van 17 juli 2019 houdende nuttigverklaring van de ruilverkaveling Gooik. De reden ligt deels aan de wijze waarop de overheid tot een beoordeling stikstofimpact komt. De Raad is niet overtuigd van wetenschappelijke deugdelijkheid van de stikstofimpactbeoordeling. 

Lees verder
RSS
1345678910Laatste

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in om je te abonneren op onze nieuwsbrief.
U kunt op elk moment van gedachten veranderen door te klikken op de afmeldlink in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt. Wij zullen uw informatie met respect behandelen. U stemt ermee in dat [EasyDNNmailChimp: PortalName] uw informatie mag verwerken in overeenstemming met de voorwaarden.
We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken om dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte informatie wordt overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met hun Privacybeleid en Voorwaarden .
Uitschrijven