Advocatenkantoor Dirk De Keuster

Actualiteit

Vlaams subsidieregister

Vlaams subsidieregister

Dirk De Keuster
/ Categories: Nieuws

In de nota aan de vlaamse regering wordt gesteld dat de “problematiek  van subsidiemisbruiken,  die ook recent  ruim  media-aandacht  kreeg,” de noodzaak en het belang van een subsidieregister aantoont. Hoewel het nog niet voorzien is in dit ontwerpdecreet, wordt de aansluiting bij het subsidieregister door ook de lokale besturen in vlaanderen als toekomstmogelijkheid opgeworpen.

Dit initiatief van de vlaamse regering ligt in lijn met voornemen uit de beleidsnota 2019-2024 van het departement Financiën en Begroting om de subsidiestromen overzichtelijk op te lijsten. Nu kunnen noch aanvragers noch verstrekkers van subsidies info over toegekende subsidies centraal raadplegen en vragen aangaande subsidies worden “ad hoc en reactief” beantwoord in het parlement. De Vlaamse Regering wil er via dit register dus ook voor zorgen dat de administratieve last vermindert en beleidsevaluatie vergemakkelijkt wordt

Vorig artikel Nieuw stadhuis in Beringen officieel geopend op 8 oktober 2021
Volgend artikel Ontwerp decreet DBFM-scholen goedgekeurd door de Vlaamse Regering
244

Documents to download

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in om je te abonneren op onze nieuwsbrief.
U kunt op elk moment van gedachten veranderen door te klikken op de afmeldlink in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt. Wij zullen uw informatie met respect behandelen. U stemt ermee in dat [EasyDNNmailChimp: PortalName] uw informatie mag verwerken in overeenstemming met de voorwaarden.
We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken om dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte informatie wordt overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met hun Privacybeleid en Voorwaarden .
Uitschrijven