Advocatenkantoor Dirk De Keuster

Actualiteit

Attentieplicht inzake ruimtelijke ordening aangevochten bij het Grondwettelijk Hof

De attentieplicht die door de decreetgever werd ingevoerd voor o.m. de procedures voor de Raad van Vergunningsbetwistingen, wordt door de Orde van Vlaamse Balies aangevochten bij het Grondwettelijk Hof. Deze verplichting belemmert de rechtsgang volgende de OVB. Ook particulieren (rolnummer 7638) en vzw Red De Voorkempen (rolnummer 7644) hebben al een annulatieberoep ingediend.

Lees verder

Stikstof-arrest van de Raad voor Vergunningsbetwistingen kan verregaande gevolgen hebben

De binnenlandse pers bericht de laatste dagen regelmatig over het “Vlaamse stikstofarrest”. Zo kopt de Standaard op 26 februari 2021 “Rechter schiet Vlaams stikstofbeleid aan flarden”. De Tijd houdt het op “Rechtbank dwingt Vlaamse regering tot strenger stikstofbeleid”. De Vlaamse minister van Omgeving Demir wordt geciteerd in het Belang van Limburg: “Arrest megastal Kortessem bewijst nood aan nieuwe stikstofregeling”; nog voor de zomer zou er met inspraak van de bevolking een nieuw plan komen.

Lees verder
RSS
1234567

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in om je te abonneren op onze nieuwsbrief.
U kunt op elk moment van gedachten veranderen door te klikken op de afmeldlink in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt. Wij zullen uw informatie met respect behandelen. U stemt ermee in dat [EasyDNNmailChimp: PortalName] uw informatie mag verwerken in overeenstemming met de voorwaarden.
We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken om dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte informatie wordt overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met hun Privacybeleid en Voorwaarden .
Uitschrijven