Advocatenkantoor Dirk De Keuster

Actualiteit

Ontwerp decreet DBFM-scholen goedgekeurd door de Vlaamse Regering

De vlaamse regering meldde op 1 oktober 2021 dat definitieve goedkeuring is verleend aan het ontwerpdecreet over de bouw van scholen via de DBFM-formule. Het zou om een bijkomende investeringsgolf van ongeveer 1 miljard euro gaan waarbij “3 programma’s van gelijkaardige omvang” in de markt gezet worden. Uiteindelijk zou driemaal een private partner een overheidsopdracht gegund krijgen voor het ontwerp (Design), de bouw (Build), de financiering (Finance) en het onderhoud (Maintenance) van schoolinfrastructuur.

Lees verder

Vlaams subsidieregister

Op 24 september 2021 keurde de Vlaamse Regering het ontwerpdecreet goed over de oprichting van het Vlaamse subsidieregister. Het is de bedoeling, aldus de memorie van toelichting dat alle subsidiestromen aan rechtspersonen en feitelijke verenigingen in een centraal en publiek toegankelijk register worden opgenomen. Dit moet transparantie scheppen en dubbele subsidiëring helpen vermijden. Subsidies aan natuurlijke personen worden niet opgenomen in dit voorziene register.

Lees verder

Nieuw stadhuis in Beringen officieel geopend op 8 oktober 2021

We zijn trots dat we aan dit project mochten meewerken. Het betreft een mooie integratie met enerzijds het behoud van een deel van het Sint-Jozefscollege en anderzijds een nieuwbouw. De herinrichting van de oude kapel tot nieuwe gemeenteraads- en trouwzaal is de blikvanger binnen het gebouw. Het geheel werd ook stedenbouwkundig geïntegreerd in de herontwikkeling van de ganse grote markt met de realisatie van nieuwe woonentiteiten (markant gebouw, appartementen en assistentiewoningen) rond een nieuw groen plein. Hierbij werd ook de bestaande bibliotheek mee geïntegreerd. 

Lees verder
RSS
1345678910Laatste

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in om je te abonneren op onze nieuwsbrief.
U kunt op elk moment van gedachten veranderen door te klikken op de afmeldlink in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt. Wij zullen uw informatie met respect behandelen. U stemt ermee in dat [EasyDNNmailChimp: PortalName] uw informatie mag verwerken in overeenstemming met de voorwaarden.
We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken om dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte informatie wordt overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met hun Privacybeleid en Voorwaarden .
Uitschrijven