Advocatenkantoor Dirk De Keuster

Actualiteit

Avondklok opgelegd door de Antwerpse Gouverneur is niet strijdig met de individuele vrijheden. Opvolging blijft wel noodzakelijk.

In de Politieverordening van 29 juli 2020 betreffende aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus COVID-19 (hierna “Politieverordening”) heeft de Antwerpse Gouverneur onder meer een avondklok ingesteld tussen 23.30 en 06.00. Enkel essentiële verplaatsingen blijven in die tijdspanne nog toegelaten. Daarnaast besliste de Gouverneur ook nog tot enkele andere restricties die verder gaan dan de federale maatregelen waaronder een algemene mondmaskerverplichting op publiek toegankelijke plaatsen, verplichting tot telewerk, beperking op de horeca, … Hier en daar gaan er stemmen op die stellen dat deze maatregelen strijdig zouden zijn met onze grondrechten. We gaan dieper in op deze discussie en stellen vast dat deze maatregelen in de huidige coronacontext de toets aan deze grondrechten kunnen doorstaan.

Lees verder

Nieuwe Wielerpiste in Heusden-Zolder voorgesteld

Op het circuit van Zolder werd op 4 juli 2020 de nieuwe Vlaamse wielerpiste voorgesteld. Naast een UCI-gehomoleerde wielerpiste van 250 meter omvat het gebouw onder meer ook 4 sportunits, een gymhal en een medisch centrum. De investering bedraagt 21 miljoen euro (excl. BTW).  Het kantoor mocht de overheidsopdracht juridisch begeleiden.

Lees verder
RSS
1345678910Laatste

Oplossingsgericht in:

  • Overheidsopdrachten en PPS
  • Bouw (ruimtelijke ordening, onteigening, aanneming)
  • Voedselveiligheid en medisch recht
  • Strafrecht

Duidelijke en doelgerichte aanpak in een heldere taal.

Advies, onderhandeling, bemiddeling en - indien nodig - procedure.