Advocatenkantoor Dirk De Keuster

Actualiteit

D&B-Overeenkomst ondertekend voor de Wielerbaan van Heusden-Zolder

Op vrijdag 11 december 2021 werd de Design- en Buildovereenkomst afgesloten voor het ontwerp en de bouw van de nieuwe Vlaamse Wielerbaan in Heusden-Zolder. De werken zijn onmiddellijk opgestart. Vanaf de zomer 2023 kunnen er rondjes gereden worden op de wielerbaan en gesport op de velden voor zaalsporten op het middenplein.

Lees verder

Grondwettelijk Hof handhaaft Gemeentewegendecreet

De bepalingen inzake de aanleg, verplaatsing en wijziging van gemeentewegen in het Gemeentewegendecreet werden bij verzoekschrift dd. 12 november 2019 aangevochten bij het Grondwettelijk Hof. Deze laatste besloot dd. 6 februari 2020 (arrest 21/2020) om de vordering tot schorsing te verwerpen omdat niet voldaan was aan de vereiste van een moeilijk te herstellen ernstig nadeel. De vordering tot gedeeltelijke vernietiging werd recent behandeld door het Hof in arrest 130/2021 van 7 oktober 2021 samen met een beroep tot vernietiging door een andere verzoeker ingesteld dd. 11 februari 2020. Op één uitzondering na, worden de vorderingen allemaal verworpen.

Lees verder

Ontwerp decreet DBFM-scholen goedgekeurd door de Vlaamse Regering

De vlaamse regering meldde op 1 oktober 2021 dat definitieve goedkeuring is verleend aan het ontwerpdecreet over de bouw van scholen via de DBFM-formule. Het zou om een bijkomende investeringsgolf van ongeveer 1 miljard euro gaan waarbij “3 programma’s van gelijkaardige omvang” in de markt gezet worden. Uiteindelijk zou driemaal een private partner een overheidsopdracht gegund krijgen voor het ontwerp (Design), de bouw (Build), de financiering (Finance) en het onderhoud (Maintenance) van schoolinfrastructuur.

Lees verder
RSS
245678910Laatste

Oplossingsgericht in:

  • Overheidsopdrachten en PPS
  • Bouw (ruimtelijke ordening, onteigening, aanneming)
  • Voedselveiligheid

Duidelijke en doelgerichte aanpak in een heldere taal.

Advies, onderhandeling, bemiddeling en - indien nodig - procedure.